‘’Er is er één jarig HOERA, HOERA, dat kun je wel zien dat ben jij!’’ Nadat er voor je gezongen is en de cadeaus uitgepakt zijn, staat er uiteraard een fantastisch verjaardagsontbijt voor je klaar. Maar wat is nou het perfecte ontbijt? Dat is voor iedereen anders, in deze blog geef ik je verschillende tips. Uitgebreid, makkelijk of snel, voor elk wat wils.

Tips voor een verjaardagsontbijt:

Optie 1: Zelf flink uitpakken

Wanneer je echt de blits wil maken dan kies je er natuurlijk voor om zelf eens flink uit te pakken. Hierin zijn twee dingen belangrijk. Vaak wordt er veel te veel op tafel gezet. Maar maak hier keuzes in, ram niet die hele tafel vol met van alles en nog wat. Kies heel bewust je producten, zorg ervoor wat je op tafel zet echt goed is. Leuk is hierbij om te kijken naar lokale producten uit de streek. Kies niet voor het brood van de supermarkt maar ga naar een ambachtelijke bakker. Kies niet voor de voorverpakte kaas maar ga naar een specialist. Dit maakt echt het verschil in een goed ontbijt..

Wat ook erg belangrijk is, is de opmaak van de tafel. Hierbij een paar tips voor het opmaken van jouw perfecte ontbijttafel:

 • Zorg voor een strak gestreken tafellaken
 • Zet een mooie bos met de favoriete bloemen van je partner op tafel
 • Kaarsen mogen uiteraard niet ontbreken
 • Maak romantisch tafel confetti in de vorm van hartjes of rozenblaadjes
 • Laat een lief berichtje achter op het bord
 • Tot slot, presenteer je producten mooi op schalen of in bakjes

Optie 2: Ontbijt op bed

Het is de dag waar alles, of laten we zeggen, bijna alles om jouw draait. Ideale start van deze dag is met een ontbijt op bed.

Inspiratie voor ontbijt op bed:

 • Kleine belegde broodjes
 • Luchtige mini croissants
 • Warme toast met het favoriete beleg
 • Maak romantisch tafel confetti in de vorm van hartjes of rozenblaadjes
 • Muffins
 • Oreo pancakes
 • Vers fruit, denk hierbij aan de seizoenen
 • Koffie of thee en een lekkere verse sap of een smoothie

Wees creatief met het maken van je ontbijt en praktisch met het opeten op bed. Snij bijvoorbeeld aardbeien in een hart vorm, steek een hart uit het brood en bak daar een ei in of check even Pinterest voor andere leuke ideeën 😉 En wat betreft het praktische gedeelte, leg een tafelkleed over het bed, zo kom je in de avond geen kruimels als je weer het bed in kruipt.

Optie 3: Online bestellen

Er zijn vele opties voor het online bestellen van een ontbijt. Let bij het online bestellen vooral even waar de producten vandaan komen. Of ze bijvoorbeeld met verse producten werken en of het brood van een ambachtelijke bakker vandaan komt. Vaak zijn er ook opties voor een verjaardagsontbijt, wanneer je dit niet kan vinden online vraag er dan altijd even naar. Wellicht kunnen ze iets extra’s voor je doen.

Optie 4: Zoek een lokale ondernemer

Waarom zelf doen als andere het veel beter kunnen? Kijk of er een ontbijtservice in jouw omgeving zit. Hier zitten vaak enthousiaste ondernemers tussen die veel met lokale producten werken. Het grote voordeel van een lokale ondernemer is dat er vaak wat extra mogelijk is. Vermeld dat er iemand jarig is en vraag naar de mogelijkheden. Zij hebben vaker met die bijltje gehakt en zullen vol met leuke ideeën zitten.

Tip: kom je uit de omgeving Eerbeek, Hall, Empe, Klarenbeek, Tonden of Loenen? Check dan welke mogelijkheden Groot Boerle heeft. Een absolute aanrader. .

Last but not least…

Bekijk onze houten ontbijtborden eens. Deze houten borden kunnen voor het ontbijt perfect de standaard borden vervangen. Personaliseer de plank met een naam of lieve tekst en jouw verjaardagsontbijt is helemaal compleet!